Борисов захапа финансовото министерство:  Над 15 млрд. лв. е вече дупката

...
Борисов захапа финансовото министерство:  Над 15 млрд. лв. е вече дупката
Коментари Харесай

Борисов: Министерство на финансите е длъжно да покаже парите на държавата

Борисов " захапа " финансовото министерство:  

„ Над 15 милиарда лева е към този момент дупката в бюджета, а най-лошото е, че имаме разлъчен народ. Пред Европа ни съставляват назначени министри, те не са избирани от постоянно държавно управление и нямат самочувствие. Ние не се интересуваме като политическа класа дали ще оцелеем. Когато аз бях министър председател България имаше мощни райони, в този момент градовете и селата не престават да обезлюдяват. Няма пътища, няма бизнес. Няма държавна политика. “

Това съобщи в Пазарджик на среща в зала „ Маестро Георги Атанасов “ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Две години неприятният сън не свършва като си измием очите, Министерство на финансите е длъжно да покаже парите на страната, т.е. големите дупки, които зеят в бюджета на страната “, добави Борисов.

Той напомни, че с парите от пенсиите от неговото ръководство хората са можели да купят повече артикули от в този момент, макар увеличените пенсии, които са получени в изискванията на галопираща инфлация. Към общините също са вървели постоянни приходи.

„ Бюджетът на страната е тотално продънен. Следващото държавно управление би трябвало да приложи рестриктивни ограничения, консервативни, а не да харчи пари. Защото ги няма. Това е все едно да сте били на море и да сте похарчили всичките си пари и в този момент си казвате: Какво става? Това става през последните две години. Коя политическа партия ще поеме този удар? “, риторично попита Борисов.

Гост на срещата бе кметът на Пазарджик Тодор Попов, който напомни какъв брой огромни инфраструктурни обекти са факт с помощта на ръководството на Бойко Борисов. Това са пътят Пазарджик – Пловдив, ремонтираният път за София от Пазарджик до Костенец, ремонтираният път Пазарджик – Пещера – Батак. В Пазарджик е направено околовръстното по бул. „ Стефан Стамболов “ и 10 километра улици в града. От две години насам не е направено нищо благодарение на страната, „ даже една пешеходна пътека не е боядисана “.

Водачът на листата на ГЕРБ в 13-ти МИР-Пазарджик Екатерина Захариева напомни, че по време на ръководството на ГЕРБ не е спирало нито строителството, нито общият прогрес на страната. Според нея инфлацията идва тогава, когато няма държавност. „ Ние усещаме това всеки ден, когато отидем в магазина. Ние ще създадем всичко допустимо да върнем България на европейската и балканската карта, ще се опитаме да създадем държавно управление, чакаме вашата поддръжка на втори април “, сподели Захариева. Може да сме бъркали, само че голямата работа сме я свършили, тъй като в София и Варна се подписаха съглашения, които касаят ориста на Балканите “, сподели в умозаключение Бойко Борисов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР